Dr. van Haeringen Laboratorium B.V.

H340 Brachycefaal syndroom

Achtergrond

Gezicht retrusion komt veel voor bij Brachycephalic hondenrassen. Een genetische studie identificeerde een kwanitatieve trait loci (QTL) op CFA1. Dit draagt aanzienlijk bij tot variatie van de lengte van het gezicht. De meest waarschijnlijke oorzaak is een intronic LINE_1 sequentie binnen het SMOC2 gen, die de SMOC2 expressie vermindert bij brachycephalic honden.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

De symptomen worden ontwikkeld op jonge leeftijd. Binnen enkele uren tot maximaal enkele weken na de geboorte kunnen de kenmerken die horen bij deze DNA-varianten waargenomen worden.

Doorlooptijd

De doorlooptijd van testen is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de transportduur van uw monster naar de testlocatie, de testmethode(n) en of de testen in zijn geheel of een deel daarvan door een buitenlands partnerlaboratorium of patenteigenaar uitgevoerd worden.

De doorlooptijd van testen die in onze eigen laboratoria uitgevoerd worden is normaal gesproken 10 werkdagen na ontvangst van het monster bij het test laboratorium (VHL, VHP of Certagen). Voor testen die door een partnerlaboratorium (een zgn. “partner lab test”) of patenteigenaar uitgevoerd worden is dit minimaal 20 werkdagen na ontvangst van uw monster. Omdat de transportduur naar onze buitenlandse partner laboratoria of patenteigenaar sterk kan variëren door factoren die we niet kunnen beïnvloeden, is dit slechts een ruwe indicatie.

LET OP!
Soms kan het nodig zijn dat uw monster opnieuw moet worden getest. Dit noemen wij een hertest. In dat geval zal uiteraard de doorlooptijd toenemen.

Locatie van ziekte of kenmerk

Deze ziekte is aanwezig in het hele lichaam, maar veroorzaakt met name een effect aan de grote organen zoals maag, darmen, lever en / of nieren. In een aantal gevallen tast de ziekte maar een enkel orgaan aan.

Ras afhankelijkheid

Deze test is rasafhankelijk en beschikbaar voor de volgende rassen: Affenpinscher, Bordeauxdog, Boston Terriër, Boxer, Bull Mastif, Cane Corso, Cavalier King Charles Spaniël, Chihuahua, Engels Bulldog, Franse Bulldog, Griffon Bruxellois, Japanse Spaniël, Mastiffs, Mastino Napoletano, Pekingees, Pug Dog, Rottweiler, Shih Tzu. Aanvullende achtergrondinformatie is beschikbaar in de FAQ

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Sperma, Swab, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Haar. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Vererving

-

Ernst van de aandoening

-

Code H340

Brachycefaal syndroom

Niet verkrijgbaar via de webshop, neem s.v.p. contact met ons op.
Vraag informatie