Dr. van Haeringen Laboratorium B.V.

H340 Brachycefaal syndroom

Achtergrond

Gezicht retrusion komt veel voor bij Brachycephalic hondenrassen. Een genetische studie identificeerde een kwanitatieve trait loci (QTL) op CFA1. Dit draagt aanzienlijk bij tot variatie van de lengte van het gezicht. De meest waarschijnlijke oorzaak is een intronic LINE_1 sequentie binnen het SMOC2 gen, die de SMOC2 expressie vermindert bij brachycephalic honden.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

De symptomen worden ontwikkeld op jonge leeftijd. Binnen enkele uren tot maximaal enkele weken na de geboorte kunnen de kenmerken die horen bij deze DNA-varianten waargenomen worden.

Doorlooptijd

De doorlooptijd van een test is voor een groot deel afhankelijk van de logistiek naar het laboratorium. Na ontvangst van het monster op de testlocatie kunt u het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Voor testen die uitgevoerd worden door een Partnerlab geldt een langere levertijd

Locatie van ziekte of kenmerk

Deze ziekte is aanwezig in het hele lichaam, maar veroorzaakt met name een effect aan de grote organen zoals maag, darmen, lever en / of nieren. In een aantal gevallen tast de ziekte maar een enkel orgaan aan.

Ras afhankelijkheid

Deze test is rasafhankelijk en beschikbaar voor de volgende rassen: Affenpinscher, Bordeauxdog, Boston Terriër, Boxer, Bull Mastif, Cane Corso, Cavalier King Charles Spaniël, Chihuahua, Engels Bulldog, Franse Bulldog, Griffon Bruxellois, Japanse Spaniël, Mastiffs, Mastino Napoletano, Pekingees, Pug Dog, Rottweiler, Shih Tzu. Aanvullende achtergrondinformatie is beschikbaar in de FAQ

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Sperma, Swab, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Haar. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Vererving

-

Ernst van de aandoening

-

Code H340

Brachycefaal syndroom

Niet verkrijgbaar via de webshop, neem s.v.p. contact met ons op.
Vraag informatie