Dr. van Haeringen Laboratorium B.V.

H475 CombiBreed FCI Rasgroep 02

Achtergrond

Dit combinatiepakket CombiBreed Rasgroep 02 is bestemd voor honden binnen de FCI Rasgroep 2, Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden. Dit pakket bevat meerdere DNA-markers voor een aantal kenmerken en ziekten. De DNA-markers kunnen getypeerd worden op dieren in elke leeftijd.

We bieden de mogelijkheid aan om de test H398 combinatiepakket Partnerlab voor een gereduceerd tarief te bestellen. Deze aanbieding is alleen geldig voor bestellingen in de webshop op voorwaarde dat beide testen tegelijkertijd voor hetzelfde dier besteld worden.

Het combinatiepakket bevat de volgende DNA-markers:
H304 Ichthyosis 3
H308 Degeneratieve Myelopatie 2 (DM2 Berner Sennen)
H324 FBN2
H329 Juvenile Laryngeal Paralysis Polyneuropathy (JLPP)
H421 Heuplaxiteit 2
H428 Neuroaxonal Dystrofie
H434 Dilated Cardiomyopathy (DCM)
H447 Thrombasthenie 2
H449 Thrombopathia 3
H450 Bleeding disorder due to P2RY12 defect
H487 Brachyurie (Bobtail)
H697 Narcolepsie 2
H703 Cystinuria I - A - 1
H738 Myotonia Congenita
H739 Dominant PRA
H811 Hyperuricemie (HUU)
H871 CMR1 (Canine Multifocal Retinopathy)
H919 Heuplaxiteit 1

Test specifieke informatie

Dr. van Haeringen Laboratorium B.V. (VHL) initieert een strategie voor genetische vooruitgang, door meerdere DNA-markers in een Combinatiepakket aan te bieden. Deze mogelijkheden zijn ontstaan vanuit technische aanpassingen in de uitvoering van Dna-testen.

In aansluiting op de genoemde strategie zijn CombiBreed pakketten samengesteld per Rasgroep en niet per individueel ras.

Waarom CombiBreed pakketten per rasgroep?
• De toegepaste hoogwaardige technologie brengt logistieke efficiëntie binnen ons laboratorium. Hierdoor kunnen we de CombiBreed combinatiepakketten aanbieden voor een zeer aantrekkelijke prijs.
• De CombiBreed Rasgroep pakketten bevatten DNA-testen die aanwezig zijn in minimaal één ras binnen die rasgroep. Bij publicatie van een DNA-test door de wetenschap wordt aangegeven voor welk hondenras de genetische variatie gevalideerd is.
• Ervaring leert dat een genetische variatie in nauwverwante rassen voorkomt, hoewel dit slechts in één ras wetenschappelijk gepubliceerd is. Mutaties die in één ras beschreven zijn, kunnen ook in andere (nauwverwante) rassen voorkomen. Het voorkomen van deze variatie in andere rassen wordt vastgesteld door laboratoria die de testen uitvoeren.
• Ons assortiment DNA-testen wordt een aantal keer per jaar herzien en uitgebreid. De nieuw beschikbare testen worden direct vermeld in onze webshop.
• Wij verzoeken u ons te melden wanneer het ras van uw hond niet vermeld staat bij het overzicht van rassen (via ons contactformulier).

Een actueel overzicht van de genetische varianten in een ras kan vastgesteld worden door een CombiBreed pakket aan te vragen. Waardevolle informatie over voorheen niet bekende genetische variatie wordt regelmatig gevonden met behulp van onze CombiBreed testen. Echter, uiteindelijk beslist de opdrachtgever welk pakket testen uitgevoerd wordt.

Leeftijd

Informatie over individuele testen is elders beschikbaar op deze website.

Doorlooptijd

De doorlooptijd van een test is voor een groot deel afhankelijk van de logistiek naar het laboratorium. Na ontvangst van het monster op de testlocatie kunt u het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Voor testen die uitgevoerd worden door een Partnerlab geldt een langere levertijd

Locatie van ziekte of kenmerk

Informatie over individuele testen is elders beschikbaar op deze website.

Ras afhankelijkheid

Deze test is rasafhankelijk en beschikbaar voor de volgende rassen: Berner sennenhond, Boerboel, Boxer, Bull Mastif, Cane Corso, Deense Dog, Deens-Zweeds Farmdog, Doberman Pinscher, Dobermann, Duitse Pinscher, Dwergpinscher, Dwergschnauzer, Engels Bulldog, Entlebucher Sennenhond, Grote Schnauzer, Kraski Ovcar, Landseer, Mastiffs, New Foundlander, Oostenrijkse Pinscher, Perro de Presa Canarios, Pyrenese Berghond, Schnauzer, zwarte Russische terriër. Aanvullende achtergrondinformatie is beschikbaar in de FAQ

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Bloed EDTA, Bloed Heparine, Sperma, Swab, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Informatie over individuele testen is elders beschikbaar op deze website.

Vererving

Informatie over individuele testen is elders beschikbaar op deze website.

Ernst van de aandoening

Informatie over individuele testen is elders beschikbaar op deze website.

Code H475

CombiBreed FCI Rasgroep 02

€ 66,55 (Incl. 21% BTW)
€ 55,00 (Excl. BTW)
Aantal